Means in Progress

 

Organisatie veranderingen

FusieOvernameVerliesProjecten
VerkoopIn dienst nemenOntslaanGeschillen
MarktomstandighedenProcesProduct of dienstStrategie wijzigen
ConcurrentieKlantbehoefte  

Ontslaan

Zonder arbeid is er niet veel progressie. Helaas is de factor arbeid niet altijd even goed in te schatten. Wanneer een bedrijf gezond wil blijven dan moet de bezetting goed afgestemd zijn op de mogelijkheid om met de arbeid die deze bezetting kan leveren een gezonde winst te maken. Natuurlijk is dat allemaal veel te theoretisch; in de praktijk gaat het niet zomaar over arbeid maar over echte mensen met emotie die je als werkgever niet bij iedere conjunctuurschommeling aan de dijk wilt zetten. Toch is het aan modderen met te veel kosten en te weinig opbrengsten een garantie voor veel meer problemen waarbij wellicht het voortbestaan van het gehele bedrijf op het spel kan komen te staan.

Het is in ieder geval van belang om alle productie-factoren nog eens goed te beoordelen voordat de factor arbeid aan de beurt is. Maar wanneer duidelijk is dat er 'gekrompen' moet worden dan is het zaak om dat humaan maar ook bedrijfstechnisch verstandig te doen.

U, als ondernemer, zit ook niet zonder emotie in deze lastige maatregel en daarom alleen al is het goed om er een expert bij te halen die u kan helpen om rationele besluiten te nemen op een manier waarop het zo min mogelijke emotionele schade oplevert. Het blijft mensenwerk.

TerugVerder
telefoon 06-26240091  |  info@meansinprogress.nl | Horalaan 14 Bennekom | Concept en uitvoering: Means in Progress B.V.