Means in Progress

 

Energie; de brandstof van het proces

..  

Zoals een auto niet ver komt zonder brandstof zo komt een transitieproces niet ver zonder mensen die er hun energie aan geven.

Veel verwarring is er over het verschil tussen de wil, de mogelijkheid en de energie. Iets willen betekent nog niet dat je dat ook kunt en iets kunnen betekent nog niet dat je het dan ook doet. Los van de fysieke energie die letterlijk nodig is om in beweging te komen is er de geestelijke energie. De zin, de lol, de motivatie of de drive om in beweging te komen. Managers doen er goed aan om veel zorg te besteden aan de bron van deze energie want daarmee zullen ze dit belangrijke middel goed kunnen benutten.

Veronachtzaming van de energiebalans leidt tot uitgebluste, gefrustreerde medewerkers met veel verzuim en burn-out. Zowel de zorg voor de eigen inspiratie als die voor het team is van wezenlijk belang voor succesvol resultaat.

Means in Progress helpt u te onderzoeken hoe het staat met de energiebalans van de managers en de werknemers. Maar ook om vervolgens te helpen om de energie er weer in te krijgen!

 

telefoon 06-26240091  |  info@meansinprogress.nl | Horalaan 14 Bennekom | Concept en uitvoering: Means in Progress B.V.