Means in Progress

 

Persoonlijke veranderingen

ZelfstandigheidVan studie naar beroepLoondienst of zelfstandigAangaan van een relatie
Huis kopen / VerhuizenKinderen krijgenVerbreken relatieKinderen uit huis
Verlies van een dierbareVerlies van gezondheidFaillietOntslag
WerkloosPensioen  

Zelfstandigheid

Alhoewel het meest zichtbare moment van zelfstandigheid het moment is waarop je uit huis gaat, begint het proces van zelfstandig worden het duidelijkst in de pubertijd. Het kind wil zijn grenzen verkennen en begint te experimenteren met eigen keuzes. In de meeste gevallen is het kind er dan op een zeker moment aan toe om een eigen plek te hebben en een leven te leiden onafhankelijk van de ouders.

Er zijn veel oorzaken denkbaar waardoor dit proces wordt vestoord en het kind niet de moed heeft om een eigen leven te starten. Ook andersom gebeurt het zeer regelmatig dat ouders hun kinderen nog niet durven los te laten en krampachtig het kind aan zich blijven binden.

Onder normale omstandigheden overleeft het kind de ouder en zal het kind dus wel zelstandig moeten worden. Een gezonde opvoeding leidt tot zelfstandigheid, zelfs als er sprake zou zijn van beperkingen.

De overgang naar zelfstandigheid is daarmee een belangrijk transitiemoment dat in veel gevallen spontaan goed gaat maar soms wat extra aandacht nodig heeft!verstoordzelfstandig

TerugVerder
telefoon 06-26240091  |  info@meansinprogress.nl | Horalaan 14 Bennekom | Concept en uitvoering: Means in Progress B.V.