Means in Progress

 

Peroonlijke veranderingen

ZelfstandigheidVan studie naar beroepLoondienst of zelfstandigAangaan van een relatie
Huis kopen / VerhuizenKinderen krijgenVerbreken relatieKinderen uit huis
Verlies van een dierbareVerlies van gezondheidFaillietOntslag
WerkloosPensioen  

Verlies van gezondheid

Een van de onbewuste aannames, die wij doen wanneer we door het leven gaan, is dat we altijd gezond zullen zijn. Natuurlijk weten we dat dat niet zo hoeft te zijn maar gek genoeg heeft dat hoegenaamd geen effect op ons gedrag. Wanneer we dan ook ineens ingehaald worden door de praktijk en -ernstig- ziek blijken dan kan dat een enorme knauw geven aan het zelfvertrouwen en aan de ervaren kwaliteit van leven. In veel gevallen moet het roer volledig om en moeten er nieuwe leefgewoontes worden aangenomen om erger te voorkomen of simpelweg om om te kunnen gaan met de ziekte.

De kans is groot dat door de - negatieve-  overfocus op ongezond zijn er geen zicht meer is op de mogelijkheden en de kansen die er nog wel zijn. De zin gaat uit het leven. In een poging om hieraan te ontkomen schieten we in de ontkenning en blijven dingen doen die onze gezondheid nog verder ondermijnen. Life planning kan hierbij een groot verschil maken.

Hart- en vaatziekten

In Nederland zijn er in 2011 1.000.000 patiënten die lijden aan hart- en vaatziekten. Per dag overlijden daar 108 mensen aan.

Diabetes

In Nederland zijn er in 2011 740.000 patiënten. Nieuwe patienten 71.000 per jaar. Naar schatting zijn er bovendien nog zo'n 250.000 mensen bij wie de diagnose nog niet is gesteld.

Reuma

In Nederland zijn er in 2011 3.000.000 patienten waarvan 1.400.000 met chronisch reuma. Dit wordt verdeeld over drie hoofdgroepen: Ontstekingsreuma, Slijtagereuma en Weke-delen reuma.

Dementie

In Nederland zijn er in 2011 250.000 patiënten die aan een vorm van dementie lijden. Hieronder valt onder meer Alzheimer. Met het vergrijzen van de bevolking zal dit getal nog fors toenemen.

Overgewicht

In Nederland heeft bijna de helft van de bevolking overgewicht. Vooral de 50+ categorie beweegt te weinig en eet teveel. De gezondheidsrisico's zijn legio. Obesitas is niet alleen lichamelijk ongezond maar leidt helaas ook in veel gevallen tot geestelijke onbalans. 

In de grafiek het percentage mensen met overgewicht per leeftijdscategorie ---->leefgewoontenpatiëntenpatiënten

TerugVerder
telefoon 06-26240091  |  info@meansinprogress.nl | Horalaan 14 Bennekom | Concept en uitvoering: Means in Progress B.V.