Means in Progress

 

Peroonlijke veranderingen

ZelfstandigheidVan studie naar beroepLoondienst of zelfstandigAangaan van een relatie
Huis kopen / VerhuizenKinderen krijgenVerbreken relatieKinderen uit huis
Verlies van een dierbareVerlies van gezondheidFaillietOntslag
WerkloosPensioen  

Failliet

In veel gevallen wordt hiermee bedoeld dat het bedrijf, waarvan u eigenaar was, failliet is. Afhankelijk van de rechtsvorm heeft dat meer of minder gevolgen voor uw privé vermogen. In ieder geval hebt u de waarde van uw bedrijf verloren en daarmee wellicht ook uw bron van inkomsten. Wanneer daar ook nog bijkomt dat er in privé een aanzienlijke schade geleden wordt dan kan dit  een nog grotere impact hebben. De klap van het -plotseling- verlies kan hard aankomen en in plaats van weer hard op zoek te gaan naar nieuwe kansen gebeurt het nogal eens dat de getroffene 'bij de pakken neer gaat zitten'.

Vergeet niet dat een bedrijf eigenlijk niets meer is dan enerzijds een onderneming waarin risicodragend vermogen wordt belegd met de bedoeling dat dit vermogen in ieder geval meer dan 10% op jaarbasis oplevert. Wanneer de strategie van het bedrijf werkt en er winst in het bedrijf wordt gemaakt dan zal het bedrijf - steeds meer- geld waard zijn. Daarenboven is het eigen bedrijf niet zelden de plek waar het arbeidsvermogen wordt aangewend. Dit arbeidsvermogen moet dus onafhankelijk van de winst op een marktconforme manier beloond worden.

Wanneer het bedrijf failliet gaat verdwijnt het vermogen dat in het bedrijf zat opgesloten maar de arbeidsproductiviteit is nog altijd beschikbaar. Een goed gesprek hierover helpt om alles weer in perspectief te kunnen zien.

TerugVerder
telefoon 06-26240091  |  info@meansinprogress.nl | Horalaan 14 Bennekom | Concept en uitvoering: Means in Progress B.V.