Means in Progress

 

Life Planning

Means in Progress werkt in veel van haar diensten met Life Planning.

Life Planning is een systeem voor ultiem klantgerichte dienstverlening. De filosofie van Means in Progress is dat het proces en de dienst altijd ten behoeve van de klant horen te zijn en geld nooit een doel op zich mag zijn. Geld is belangrijk maar het blijft slechts een middel om doelen mee te bereiken.

In een Life Plannings proces wordt gekeken naar de zaken die voor de klant belangrijk zijn om een gelukkig en vervuld leven te leiden. Dit kost niet zelden al enige moeite want we hebben allemaal de neiging om ons af te laten leiden door zaken die niet zo belangrijk zijn maar wel urgent voorkomen. Het gevolg daarvan is dat we vaak 80% van onze energie steken in zaken die ons maar voor een klein beetje gelukkig maken en maar een heel klein beetje energie overhouden voor de zaken -en de mensen- die zo belangrijk voor ons zijn.

Nadat 'boven water is' wat echt belangrijk is komt het proces van afwegen en prioriteit vast stellen. Hierna wordt het mogelijk om een nieuwe visie voor de toekomst te formuleren en daar dan een goede strategie bij te bedenken. Natuurlijk moet de visie en de strategie dan ook financieel passend gemaakt worden!

Het resultaat van een Life Planning moet zijn dat er weer nieuwe energie is omdat de klant weer het belang van zijn doelen heeft ervaren, afgewogen en werkbaar gemaakt met een kloppende strategie. Het proces wordt afgesloten met een goed plan voor de uitvoering.

Soms wordt daarna nog een periode bij de uitvoering van de plannen geassisteerd in de vorm van Life coaching.

Op drie plekken zie je de Life Planning filosofie weer terug in het dienstenpakket:

- Opleiding RLP

- Life Planning voor ondernemers

- Life Planning voor particulieren

Kijk even naar de voorbeeld presentatie over Life PLanning. Wanneer u geïnteresseerd bent om voor uw klanten of medewerkers een presentatie of workshop over Life Planning te geven kijk dan even op de webpagina over de manier waarop Means in Progress voor u presentaties kan verzorgen.

 

telefoon 06-26240091  |  info@meansinprogress.nl | Horalaan 14 Bennekom | Concept en uitvoering: Means in Progress B.V.